Fakivágás mesterfokon

06-20-8512245

http://fakivágás-favágás.hu

Gyökérkiszedés


Legtöbbször a munkánk nem fejeződik be a fa kivágásánál. A földben maradó gyökér és tönk sokszor útban van, megtöri a teret, elcsúfítja a kertet, vagy útban van. Ilyenkor többféle módon történhet a gyökértelenítés.


Munkagéppel történő eltávolítás:


Ha adottak a feltételek (megfelelő méretű hely és kapu) akkor a legegyszerűbb megoldás a gyökér eltávolítására. Az árokásó kanállal és lánccal (sodronnyal) szemben egyetlen tönknek sincs esélye. Hátránya a nagy helyigény, a magas költség (így elsősorban több tönk kiemelése esetén, vagy egyéb tereprendezéssel egybekötve ajánljuk) és a kerttel szembeni "könyörtelensége".


Tuskómarás:


A tuskómaróval történő eltávolítás lényege, hogy bár a teljes gyökérzet nem kerül kiemelésre a földből, viszont a tönk a föld felszíne alá kb. 20 cm mélységben lemarásra kerül (ezt egy speciális forgó-marótárcsás géppel végezzük). A tuskómaró használata kisebb helyet igényel, mint egy földmunkagép, és valamivel olcsóbb is.


Kézi eltávolítás:


Ez a "legősibb" módszer. Ilyenkor ásóval, lapáttal, baltával, fűrésszel, feszítővassal és csákánnyal dolgozunk. Cél a minél teljesebb gyökérkiemelés. Olyankor alkalmazzuk, amikor a gépekkel történő gyökértelenítés nem alkalmazható, vagy túl költséges.


Tekintse meg árainkat!


Gyökérkiszedés: 06-20-8512245